dimecres, 17 de febrer del 2010

Olla Churra

OBSERVACIONS:

La olla churra, feta a força de carn de porc, embotit, llegums, i verdures, tipica d'algunes zones de València (Espanya).


INGREDIENTS:

- Mongetes (1 bol) en remull la nit anterior, en defecte d'això, de pot

- Patates Bledes

- Card

- Manita de porc

- 2 ossos de corbet

- 1 tros de pernil de punta

- Carn d'anyell (brazuelo, coll, faldeta)

- Orella i morro de porc

- Botifarra de ceba orejada

- Ceba i pimentón

- Oli, sal i safrà


PREPARACIÓ:

En una olla amb aigua es posen a coure les mongetes, manita de porc, orella, morro i el pernil durant 1 hora.

A continuació s'incorporen la carn d'anyell, els ossos de corbet, les bledes i el card (o penca), tot això es cou a foc lent durant 30 minuts aproximadament.

Finalment es tiren les patates trossejades a quadrats petits, les botifarres i un sofregit de ceba picada i pimenton (1 culleradeta).

Es rectifica de sal i es cou durant uns 20 minuts més. Si es reduïx massa el brou, a mitjan cocció es pot afegir un poc d'aigua.

Arròs de caricas


OBSERVACIONS:

Temps: 1 hora

Dificultat: 2

Persones: 4

Preu: 4 euros.


INGREDIENTS:

- Arròs: 250g

- Oli:1/4 litre.

- Sal: 5 grams.

- Caricas: 250 g.

- Carabasseta: 200 g

- Caragols: 150 g

- Safrà: 2 g

- Creïlla:1

- Tomaca madura: 1

- Conac de pernil.


PREPARACIÓ:

1.Es trossegen les cariques i a les més grosses se’ls trau de la fonda.

2. Es posen amb aigua mentre es preparen els altres ingredients.

3. En una cassola es calfa oli i s’afegeix el conat de pernil.

4. s’afegeix la tomaca i les cariques, a continuació es reahoguen.

5. El carabaseta i la creïlla es fan a trocets i es posen amb la resta del sofregit.

6. S’ afegeixen els caragols i es posa l’aigua deixant-la coure una hora.

7. Quan ja està cuit es posa a l’arros safrà.

8. Es seveixen ben calent als plats.


Mandonguilles de carn












OBSERVACIONS:

Temps: 2 hores
Dificultat: 4
Persones: 6
Preu: 5€




INGREDIENTS:

- 4 cullerades d'oli
- Aigua
- 2 dents d'all
- 2 branquetes de safrà
- 500 grams de carn picada
- 20 grams de ceba
- 80 grams de farina
- 1 ou
- 6 cullerades de pà ratllat
- Una miqueta de julivert
- Una miqueta de sal
- Vi blanc





PREPARACIÓ:

1) Es trau la corfa del pa i trossegem la molla.

2) Mesclem la carn picada amb la sal i les espècies que desitgem. Pastem perquè quede repartida uniformement.

3) Afegim la molla de pa, opcionalment podem haver-la mullat en llet.

4) Incorporem els ous, sense batre.

5) Mesclem i pastem fins que la massa siga homogènia.

6) Fem les boles, per a mandonguilles grans, utilitzarem la mesura d'una cullera sopera carregada, per a les xicotetes, la mitat. Perquè no se'ns apegue la massa ens enfarinarem les mans.

7) Passem per farina les boles, d'esta manera la fregir-les no es trencaran al crear-se una crosta i tot el suc quedarà dins.

8) Fregim a foc fort.

9) Quan estiguen fetes les deixem sobre paper absorbent per a retirar l'excés d'oli.

Gelat de mantega




OBSERVACIONS:




Temps - 1 h
Dificultat - 2
Persones - 4
Preu – 3€






INGREDIENTS:



- 1 / 2 litre de nata líquida
- 5 ous
- 150 gr. sucre







ELABORACIÓ:

1) Trencar els ous separant les clares dels rovells. Col·locar estes últimes en un recipient junt amb el sucre i batre amb batedora elèctrica fins a obtindre una preparació molt espumosa.

2) Calfar un poc la nata en un casset i a continuació agregar-la a la mescla de sucre i rovells, batent també, però esta vegada amb la batedora manual de varetes.

3) Traslladar la crema a una casserola i introduir esta en un recipient més gran, que continga aigua freda fins a la meitat.

4) Retirar llavors la preparació del foc i traslladar la cassola a un altre recipient de gran capacitat, mig ple d'aigua freda.

5) Esperar fins que la crema es refrede, mesclant bé. Una vegada freda, abocar-la en el contenidor de la geladora i entrar-la al congelador. Esperar el temps requerit, segons les instruccions de l'aparell. La gelada mantegada
és base de moltes postres.






Coca Cristina


OBSERVACIONS:

Temps que tardem en realitzar-la: 45 minuts aproximadament

Dificultat: 3

Persones: Coca per persona.

Preu: Si compres per a fer moltes uns 8 euros.


INGREDIENTS:
- 1 quilo de sucre
- 1 quilo d’atmetla mòlta
- 12 ous
- Lima ratllada
- Hòsties.


PREPARACIÓ:
Es mescla el sucre, l’atmetla mòlta i la llima ratllada en un recipient.
S’afigen, a poc a poc, els ous batuts al mateix temps que es van mesclant.
Sobre cada hòstia es fa una coca fina de la mescla i s’enforna a foc suau fins
que prenga un bonic color daurat(aproximadament mitja hora).

Sopes d'all




OBSERVACIONS:


Preu: 5 €


Temps: 20 minuts


Persones: 3 persones


Dificultat: Fàcil






INGREDIENTS:


- 2 grans d’all


- 1 tomaca


- 2 culleres d’oli


- 3 ous


- Safrà (1/4 de paquet)


- Sal


- Mitja barra de pa


- 3 gots d’aigua


- Pebre roig






PREPARACIÓ:


1. En primer lloc es posa a la paella oli i esperem a què es calfe.


2. Seguidament fiquem el alls i els sofregim.


3. Agafem la tomaca i la ratllem amb qualsevol ratllador.


4. L’afegim juntament amb els alls i posem el pebre roig.


5. Fiquem un pessic de sal i afegim els tres gots d’aigua.


6. El deixem bullir tot durant deu minuts.


7. En aquest temps fem a trossets el pa i transcorregut aquest temps l’afegim el sofregit.


8. Tornem a deixar tot dos minuts més.


9. Finalitzat aquest temps fiquem els ous (1 per persona) i mantenim removent la mescla durant un minut.


10. Deixem reposar cinc minuts i ja està llest.


Abadejo amb all


OBSERVACIONS:
Temps: 1h-1’30H
Dificultat 4
4 persones
Preu: 2€


INGREDIENTS:
- ½ Kg de creïlles
- 125g d’abadejo
- 2 dents d’all
- 1 ou
- oli


PREPARACIÓ:
Es posa a coure la creïlla amb l’abadejo, quan ja estan bullits s'aixafa la creïlla amb una forqueta i es fa molletes l’abadejo. Es parteix l'all a trossos molt petits i se li afegix la barreja anterior. Després se li tira un ou, es barreja tot i se li va afegint l'oli a poc a poc alhora que es mou amb una maça de morter fins que pren la consistència d'un paté per a poder-lo untar en el pa.

Arròs amb col i abadejo




OBSERVACIONS:

Temps: 1’30 hores

Dificultat: 3 (1 al 5)

Persones: 4 persones

Preu: 2.50€


INGREDIENTS:

1 col-i-flor petita

¼ d’abadejo tallat a trossos

Mig got d’oli

½ quilo d’arròs

Safrà

Pebre roig

1 dent d’all

2 litres d’aigua

Sal al gust


PREPARACIÓ:

En una paella es tira l'oli i se sofregeix la col-i-flor (tallada en petits trossos), l’abadejo (també tallat), el pebre roig i el gra d'all. Quan ja està tot sofregit es tira l'aigua, quan aquesta comença a bullir es tira l'arròs, el safrà i la sal. Quan l'arròs està sec ja està llest per a menjar.

Putxero




OBSERVACIONS:


Persones: 4 ó 5 persones.


Dificultat: Fàcil


Temps: 20 minuts


Preu total: entre els 25 €






INGREDIENTS:


- Cigrons


- Creïlles


- Corder/be


- Os de ternera


- Os de pernil


- Os de corbet


- Cansalada


- Pit de gallina


- Botifarra de ceba


- Una branca de api


- Una safanoria


- Un nab


- Sal


- Safrà







PREPARACIÓ:


El dia d’abans es posen el cigrons a remull. En una olla es posen tots el ingredents a coure. Quan ja està l´ aigua calenta, es posen els cigrons, sal i safrà.


Després es tapa l’olla i es deixa coure 20 minuts.


dimecres, 3 de febrer del 2010

Açò ja pren forma!

Comencem amb el blog.

Ja no hi ha tornada enrere.

En uns dies penjarem els nostres perfils personals perquè ens conegueu i d’ací a unes setmanes pujarem material molt interessant relacionat amb la nostra comarca.

Fins a la pròxima!