dimecres, 16 de juny del 2010

REMEIS PER AL MAL DE GOLA




- M`han dit que es coneix molt el fenoll. Aquest remei es reconeix fàcilment per l'agradable olor que desprén. La seua recol·lecció es fa una vegada haja produït els seus fruits. És balsàmic i va bé contra la inflamació, per a refredats de gola, per als bronquis, asma,digestió dèbil,etc. Es fa en infusió, una culleradeta de llavors per tassa d`infusió i s’ha de prendre dos a tres vegades al dia.

- Un altre remei seria bullir una culleradeta de camamilla en una tassa d'aigua més o menys deu minuts. Una vegada calenta l`aigua es cola i es deixa refredar fins que estiga tèbia. I després fer gàrgares segons ho necessite la persona.

- Un altre remei per al mal de gola es esprémer una llima, després escalfar el suc i afegir-li una cullerada de mel. Més tard es beu bé calent.

- El més recomanable per al mal de gola és fer gàrgares amb sal i aigua bullida; és important no fer-les amb l’aigua molt calenta, ha d’estar tèbia. També és molt bona prendre una infusió ben calenta amb mel.

- Altre remei per al mal de gola es esprémer una llima i bollir aigua. Després es barreja l'aigua i la llima i s'hi afegeix una cullerada de mel, amb aquesta barreja es feien "gàrgares", i així s'alleujaven el mal de gola.

- La mel és coneguda per a curar les infeccions de les vies respiratòries superiors. La mel es pot emprar sola o mesclada amb altres aliments també es pot prendre amb llet calenta o amb suc de llima. També estan els bafs d`eucaliptus que són molt recomanables per a laringitis i infeccions bronquials.

- L`últim remei es fer gàrgares de llima amb mel s'esprem la llimona en un got i se li afegeix una mica d'aigua, mel i sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada