dimecres, 16 de juny del 2010

REMEIS PER A LES HEMORRÀGIES I PER A LES FERIDES QUAN CAUS


Ací tenim els diferents remeis que utilitzaven per a les hemorràgies nasals. D'una banda utilitzaven plantes i per altra, preparaven infusions.
Les plantes que utilitzaven eren les figues seques que s'aplicaven obertes sobre durícies o tumors de la boca fins a fer-los desaparéixer. La polpa de corfa verda s'aplicava en les fosses nasals per a detindre les hemorràgies, i la llima: que es feia suc, a continuació s´ameraven boles de cotó en suc de llima i es col.locaven dins dels orificis nasals. Calia canviar-los cada mitja hora.

La infusió que era molt efectiva era d'ortigues que consistia a preparar un té d'ortigues. Primerament es posava 3 cullerades grans d'ortigues seques en un got d'aigua bullint i es deixava que reposara durant 5 minuts. Després es mullava un cotó amb esta infusió i es col.locava dins de la fossa nasal sagnant.

Altre remei que s´utilitzava per a l´ hemorràgia era fer torniquets on sagnava la persona, que consistia en fer un nus molt fort just en l'hemorràgia, així no deixava sortir la sang i evitar que la persona afectada es mora dessagnada. Un altre remei era ajupir el cap de la persona mirant al sòl i tirar aigua pel clotell.

Antigament hi havia diferents formes de desinfectar les ferides :

- Es desinfectava la ferida amb aigua i sabó.
- Altra manera era tirant un poc d'alcohol o iode en la ferida.
- Es rentava la ferida amb oli de romer.
- Es barrejava aigua amb sal, i s'aplicava al lloc ferit, la seua aplicació causava coïssor, però era la millor solució, ja que assecava la ferida ràpidament i curava amb gran rapidesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada