dimecres, 16 de juny del 2010

REMEIS PER A LES MALALTIES DE LA PANXA


Per al mal de panxa :

1.Infusió de poliol: Es posa el poliol en un cassó amb aigua a bullir i li afegeix un grapat de llavoretes. Quan ja està al punt es treu, es cola i ja està llest. Perquè el dolor desaparegui del tot, és recomanable prendre diverses vegades al dia.

2.Infusió de llima: Es bullia llima amb aigua i es prenia l'aigua obtinguda. També solien prendre una cullerada de bicarbonat, a més d'evitar els aliments perjudicials per a l'estómac

3.Infusió de fenoll: Bullir, durant 5 minuts, 2 cullerades de fenoll en una tassa d'aigua. Retirar del foc, colar i beure encara calent.

Per a la diarrea:

1. Plat d'arròs blanc amb llima: es posa a bullir l'arròs amb l'aigua. Quan ja està per treure, es treu i es cola traient l'aigua.Després s'hi afegeix unes gotetes de llima. També hi ha l'orxata d'arròs.: en un morter es posa l'arròs amb una mica d'aigua perquè es faci tou. Aquest aigua després es llença i l'arròs que queda es pica amb una maça, i quan ja està prou picat s'hi afegeix aigua nova. Aquesta aigua després es cola i es posa en un got. Se li posa una mica de sucre i es beu diverses vegades al dia perquè faci efecte.

Per al restrenyiment:

1.Suc de fruites: sobretot de taronja i menjar moltes verdures.

Per als Vòmits:

1.Aigua amb suc de llima.

Per al empatx:

1.Infusió de camamilla (ANTHEMIS NOBILIS): Infusió dos culleradetes per tassa. Tres al dia. A dosi molt altes és vomitiu. També es pot usar en lavatives calmants sobre èczemes, úlceres, almorranas o desinflamen-te en els ulls (per a les lleganyes).
Part emprada: Flors.

2.Menjar pinya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada