dimecres, 17 de febrer del 2010

Mandonguilles de carn












OBSERVACIONS:

Temps: 2 hores
Dificultat: 4
Persones: 6
Preu: 5€




INGREDIENTS:

- 4 cullerades d'oli
- Aigua
- 2 dents d'all
- 2 branquetes de safrà
- 500 grams de carn picada
- 20 grams de ceba
- 80 grams de farina
- 1 ou
- 6 cullerades de pà ratllat
- Una miqueta de julivert
- Una miqueta de sal
- Vi blanc





PREPARACIÓ:

1) Es trau la corfa del pa i trossegem la molla.

2) Mesclem la carn picada amb la sal i les espècies que desitgem. Pastem perquè quede repartida uniformement.

3) Afegim la molla de pa, opcionalment podem haver-la mullat en llet.

4) Incorporem els ous, sense batre.

5) Mesclem i pastem fins que la massa siga homogènia.

6) Fem les boles, per a mandonguilles grans, utilitzarem la mesura d'una cullera sopera carregada, per a les xicotetes, la mitat. Perquè no se'ns apegue la massa ens enfarinarem les mans.

7) Passem per farina les boles, d'esta manera la fregir-les no es trencaran al crear-se una crosta i tot el suc quedarà dins.

8) Fregim a foc fort.

9) Quan estiguen fetes les deixem sobre paper absorbent per a retirar l'excés d'oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada