dimarts, 2 de març de 2010

semola de guijes


En castellà anomenades "guijas o almortas". En català s'anomenen "guixes".

Temps que tardem en realitzar-ho: 45 minuts.

Dificultat: 3

Persones: 4

Preu: 4 euros aprox.

Comprar:Les llonganisses carniceria Pili.

-Ingredients:

-1/4 quilo de sèmola de “guijas”

-2 llonganisses seques (o també de gerra)*

-1 gra d’all.

-1 culleradeta de pebre roig.

-una mica de sal.

-un poc d’oli.

-aigua la que admeta( si es vol més clara o mes espessa)

-Preparació:

En una paella es tira l’oli i les llonganisses tallades a trossos xicotets.Se sofrigen durant uns 4 minuts aproximadament tots els ingredientes i es tira la sèmola a cullerades.Se li dóna unes voltes i se’n va tirant aigua a poc a poc sense deixar de moure, que ¿gaveta? uns minuts i es trau. Se sofreig a la paella i ràpid durant uns minutets, perquè si es refreda i es queda molt espessa no està tan bona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada